Fake hesap çiftliği Tayland’da çökertildi.

0
(0)
Tayland polisinin yaptığı bir baskında 300 Bin SIM Kart, 474 iPhone cihaz ve 10 bilgisayardan oluşturulmuş fake hesap çiftliği ele geçirildi.

Mobil platformlarda üretilen uygulamalar ve sosyal medyada açılan sayfaların popüler hale gelebilmesi için internet dünyasında yüksek seviyede etkileme uğraması gerekiyor. Yani açılan sayfaların ve uygulamaların önemli ölçüde yorum ve beğeni alması gerekiyor. bu aşamayı atlattıktan sonra da popüler olmanın yolu kullanıcıya açılmış oluyor.

 

Söz konusu uygulama ve sayfa üreticileri ortaya çıkardıkları bu platformlar üzerinden ise popüleritesine göre reklam gelirleri elde edebiliyor. Reklam gelirlerini arttırabilmek içinde takipçi, yorum ve beğeni skalasını üst seviyeye çıkarması gerekiyor. Bunun içinde platform sahipleri çeşitli yöntemlere başvurabiliyor. Bu yöntemlerden en çok kullanılanlarından birisi de fake hesap sahtekarlığı.

Bu yöntemler arasında platform sahiplerinin en çok başvurduğu takipçi, yorum ve beğeni satın alma olarak biliniyor. Bazı kişilerin sahte hesaplarla birçok platforma söz konusu desteği belirli ücretler karşılığında sağladığı biliniyor.

Tayland’ın başkenti Bangkok’da da kiralık bir eve polisin yaptığı baskın sonucunda modern sahtekarlık denebilecek Clickfarm adında kurulmuş bu sistem ele geçirildi. 3 Çinli adamın bulunduğu evde tam tamına 474 adet iPhone 5S, 5C ve 4S modellerinden oluşan ve bunların bağlı olduğu 10 bilgisayar tarafından kontrol edilen sistemin bulundu. Ayrıca bu sistemin yanı sıra cihazlarda kullanılmak üzere alındığı tahmin edilen 347.000 SIM kart ele geçirildi.

Yapılan incelemeler sonunda kurulmuş Clickfarm sistemi, Çinli popüler mesajlaşma uygulamasına geniş bir bot servisi sağlamak için kurulduğu belirtildi. Ayrıca ünlü şirketin Clickfarm sistemi için kullanılan telefonlar ve sistemi tedarik ettiği ve çalışanlarada 4500 dolar ücret ödediği ortaya çıktı.

Dünya çapında tanınan mesajlaşma uygulaması WeChat’in bu karıştığı ilk bot skandalı değil. Daha öncesinde fake hesaplar ile yapay şişkinlik yapma için bu tür yöntemlere başvurduğu biliniyor. 700 milyondan fazla kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WeChat’e söz konusu durumun nasıl yansıyacağı ise henüz bilinmiyor.

Belirtilene göre Clickfarm sisteminin Tayland’a iletişim maliyetlerinin daha uygun olduğu gerekçesi ile kuruldu düşünülüyor. Ayrıca sistemi yöneten 3 kişi ise 5 yıllık hapis cezasıyla yargılanacaklar.

 

Bu yazıyı faydalı buldunuz mu?

Değerlendirmek için yıldızlara tıklayın.

Ortalama puan 0 / 5. Toplam oy: 0

Bu yazıyı henüz kimse değerlendirmemiş. İlk siz oy verin !

Bu yazıyı faydalı bulmadığınız için çok üzüldük.

Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Nasıl daha faydalı bir yazı hazırlayabiliriz?

Yorum bırakın

Scroll to Top